loading...

Deşi poate şi în ziua de azi se mai aud zvonuri despre oameni torturaţi pentru a-i stoarce de informaţii, metodele au evoluat şi este mult mai simplu de obţinut rezultatul decât în vremurile mai vechi. În zilele noastre există substanţe care te pot face să spui şi ce nu ai făcut dacă este necesar…

Totuşi, în Evul Mediu lucrurile stăteau altfel, fiind destul de clar că această epocă a fost una dintre cele mai violente perioade ale istoriei omenirii, iar metodele de tortură erau pline de bestialitate.

Bine, pe lângă asta, nici oamenii nu erau prea luminaţi, fapt pentru care mergeau la execuţii ca la teatru.

10 instrumente teribile de tortură din Evul Mediu prezentate de cespun.eu

#1 Spărgătorul de capete

1 Spărgătorul de capete

Spărgătorul de capete era larg răspândit, fiind mai ales prezent în arsenalul Inchiziţiei. Metoda era simplă: bărbia se fixa pe un suport, iar fruntea intra într-o cupolă metalică prinsă cu un şurub.

Călăul răsucea şurubul până când dinţii celui torturat cedau, sfărâmând mandibula. E lesne de înţeles că cel torturat murea în chinuri groaznice.

#2 Leagănul lui Iuda

2 Leagănul lui Iuda

Acesta era un scaun în formă piramidală. Victima era legată zdravăn, dezbrăcată şi aşezată pe acest suport. Vârful scaunului pătrundea în anus sau vagin, iar victima era torturată prin propriile mişcări.

De obicei, această metoda era folosită mai mult pentru umilinţa în public, pentru că în general cei torturaţi nu ajungeau la moarte.

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ