loading...

Toate aceste capodopere arhitecturale unice au un lucru în comun: atrag milioane de oameni din întreaga lume, indiferent de opiniile lor religioase. Unele dintre aceste temple au fost construite cu secole în urmă, în timp ce altele au fost create de arhitecţi moderni. A fost nevoie de zeci de ani, chiar sute, pentru  ca ideile creatorilor să ajungă la stadiul de realizare.

#1. DOMUL DIN MILANO, ITALIA

1

Este cea mai mare catedrală gotică şi a doua cea mai mare catedrală catolică din lume. Linia ei de acoperiș se dizolvă în creneluri, ce sunt punctate de o multitudine de turle, acoperite cu statui care privesc oraşul. Această construcţie a avut nevoie de şase secolepentru a fi finalizată.

#2. PARO TAKTSANG DIN PARO VALLEY, BHUTAN

2

 Acest sit sacru budist se află pe marginea unei stânci, la o înălţime de 3.100 de metri. Potrivit unei legende locale, un guru indian a ajuns la stâncă pe spatele unei tigroaice. Taktsang înseamnă cuib de tigru.

#3. MAREA MOSCHEE SHEIKH ZAYED DIN ABU DHABI, EMIRATELE ARABE UNITE

3

Această moschee poate primi 40.000 de credincioşi în acelaşi timp. Dispune de 82 de cupole în stil marocan şi 1000 de coloane, toate decorate cu marmură albă şi alte pietre semipreţioase. Cel mai mare covor cu noduri de mână din lume acoperă podeaua sălii principale de rugăciune. Podeaua din principala sală de rugăciune este acoperită de cel mai mare covor lucrat manual.

#4. BISERICA HALLGRÍMSKIRKJA DIN REYKJAVÍK, ISLANDA4

Această biserică luterană este cea mai mare din Islanda şi a şasea cea mai înaltă structură arhitecturală din ţară. Biserica Hallgrímskirkja este situată în inima oraşului Reykjavík şi poate fi observată din oricare parte a oraşului.

#5. TEMPLUL LOTUS ÎN NEW DELHI, INDIA5

Pentru indieni, lotusul reprezintă puritatea şi pacea. Templul Lotus din New Delhi este una dintre cele mai vizitate clădiri din lume.

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ