loading...

De-a lungul timpului natura ne-a aratat ca poate crea minuni si locuri neobisnuite care sa ne cheme sa le vizitam. Am inteles ca nu ne putem pune cu forta si puterea ei de a sculpta in stanca, de exemplu. Natura este cea care ne-a oferit noi oportunitati de a avea locuri inedite de vizitat si de explorat din punct de vedere turistic. Pentru ca datorita naturii noi putem sa descoperim si sa ne adunam amintiri si cunostiinte, astazi vom incerca sa facem un top 10 al celor mai neobisnuite fenomene naturale din intreaga lume:

#1 Danxia Landform (China)

1.Danxia Landform (China)
Sursa: unbelievableinfo.com

Acesta este un fenomen unic, ce poate fi vazut in mai multe locuri din China. Exemplul dat este situat in Zhangye, provincia Gansu. Danxia este o forma de relief, din gresie rosiatica, care a fost erodat in timp si transformat intr-o serie de munti inconjurati de stanci rotunde si multe formatiuni neobisnuite de roci.

#2 Enchanted Well – Chapada Diamantina National Park (Brazilia)

2.Enchanted Well - Chapada Diamantina National Park (Brazilia)
Sursa: realworldholidays.co.uk

Acest urias bazin este situat la o adamcime de 120 de metri, iar apa fiind extrem de limpede, rocile si trunchiurile de copaci se pot vedea clar.
Lumina patrunde printr-o crapatura si creeaza o reflectie albastra pe apa. Accesul la iaz este foarte controlat pentru protectia mediului si a ecosistemelor sale rare si delicate.

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ