loading...

6. Podul Aiguille du Midi – Franţa

Podul Aiguille du Midi – Franţa
Sursa:rasputin.md

 

Dacă aveţi curaj, puteţi să încercaţi podul Aiguille du Midi. Construit la o altitudine de 3.850 m, în Alpii Francezi, este considerat a fi cel mai periculos pod din lume, asta în primul rând pentru că e întotdeauna zăpadă, iar dedesubt se întinde un abis care îţi taie răsuflarea. Construit  la câţiva paşi de masivul Mont Blanc, lângă Chamonix, nu ar fi bine să încercaţi acest pod dacă aveţi rău de înălţime.

7. Podul Marienbrücke – Germania

Podul Marienbrücke – Germania
Sursa: amfostacolo.ro

Situat în apropiere de faimosul castel Neuschwanstein, din Hohenschwangau, în Bavaria, este imposibil să vizitaţi castelul Cenuşăresei (faimosul castel bavarez a servit ca model lui Walt Disney pentru această producţie) fără să traversaţi acest pod de lemn. Sub pod se vede o cascadă, iar dacă uitaţi pentru o clipă de Cenuşăreasa, vă veţi da seama că păşiţi chiar pe un edificiu într-o lume de poveste.

8. Puente de la Mujer – Buenos Aires (Argentina)

Puente de la Mujer – Buenos Aires (Argentina)
Sursa: amazonaws.com

Puntea Femeii (Puente de la Mujer) din Buenos Aires are 150 de metri lungime şi 5 metri lăţime. A fost inaugurat pe 20 decembrie 2001, când ţara se afla în plină criză. Are şi o secţiune mobilă, care permite trecerea amabarcaţiunilor.

9. Podul Rialto – Italia

Podul Rialto – Italia
Sursa: infotour.ro

Este cel mai vechi dintre cele patru poduri care traversează Marele Canal, de la Veneţia. Acesta face legătura cartierele San Marco şi San Polo. Înaintea acestuia exista încă din 1181 un pod de ponteane. Acesta la un moment dat a fost înlocuit cu unul de lemn prin secolul al XIII-lea, care a fost şi el reconstruit de vreo 3 ori după ce s-a prăbuşit între secolele XIV-XVI. Abia către finalul secolul al XVI-lea s-a luat decizia ca podul să fie făcut din piatră. Astfel constructia sa a inceput prin 1588, terminându.se trei ani mai târziu. În timp, construcţia care a fost ridicat din raţionamente practice s-a impus şi ca un simbol al oraşului.

10. Podul Kingsgate – Durham (Marea Britanie)

Podul Kingsgate- Durham (Marea Britanie)

Deşi este un pod modern, construit în 1966 din beton armat, Kingsgate nu face notă discordantă cu locul în care este amplasat. El are menirea să lege centrul istoric al oraşului Durham cu zona Bow Lane. Pe lângă construcţia neobişnuită, podul se roteşte la 90 de grade pentru a permite traficul ambarcaţiunilor. Simplitatea sa îl face unul dintre punctele de atracţie ale acestui oraş şi ale regatului unit.

 

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ